Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İYADER ile İş Birliğine giden Alohalive mobil uygulaması toplumsal cinsiyet ayrımına ve insan haklarına dikkat çekiyor

İYADER ile İş Birliğine giden Alohalive mobil uygulaması toplumsal cinsiyet ayrımına ve insan haklarına dikkat çekiyor
Ucuz Web Tasarım
08.02.2022
A+
A-

Çağımızda giderek yalnızlaşan insanlara yargısız ve sağlıklı etkileşim fırsatı sunan mobil iletişim platformu Alohalive, toplumsal cinsiyet ayrımı ve insan haklarına dikkat çekmek ve daha eşit yarınlar için İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği ile (İYADER) iş birliği yaptı.

Yapılan iş birliği ile cinsiyet temelli ayrımcılık, eşitliğin önemi, kadın ve çocuklara yönelik fiziksel ve sosyal şiddet, çocuk yaşta zorla evliliklerin ortadan kaldırılması, liderlik ve karar almada tam katılım, iş hayatında eşitlik gibi pek çok alanda farkındalık amaçlandı.

Pandemi sürecinde yenilikçi tarzı ile sohbet ve mesajlaşmada büyük ölçüde sosyal etkileşim sağlayan mobil uygulama platformu Alohalive, giderek yalnızlaşan günümüz insanının iletişim ihtiyacını sağlıklı ve sürdürülebilir kılmak amacıyla etki alanını geliştirmeye devam ediyor.

Gerçek anlamda sosyal bir dünya sunmayı hedefleyen Alohalive, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla İYADER İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği ile iş birliğine imza attı.

Sosyal sorumluluk çerçevesinde yapılan iş birliği ile cinsiyet temelli ayrımcılık yapmama ve eşitliğin önemini kavrama, kadın ve çocuklara yönelik fiziksel ve sosyal her türlü şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi, çocuk yaşta zorla evliliklerin ortadan kaldırılması, liderlik ve karar almada tam katılım, iş hayatında eşitliğin öneminin kavranması gibi konularda farkındalık yaratılması amaçlanarak yola çıkılan işbirliğinde ciddi bir farkındalık yaratıldı.

Hedef kitlesini mobil uygulamayı kullanan 15-65 yaş arası tüm bireyler olarak belirleyen Alohalive İYADER ile yaptığı iş birliği çerçevesinde uygulamaya giriş yapan kullanıcılar; sohbet edecekleri dinleyiciyle buluşmadan hemen önce ekranda toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin kavramlarla karşılaşarak bu kavramlarla ilgili bilgilendirildiler.

İYADER ile gerçekleştirilen proje kapsamında; katılımcıların gizlilik çerçevesinde yargılanmadan toplumsal cinsiyet eşitliği ve insan hakları konusunda hak temelli çalışmalar yürüten İYADER aktivistleri ile görüş alışverişinde bulunarak bilgi almaları ile projenin ikinci adımı gerçekleştirilecek.

Sağlıklı ve Ön Yargısız İletişim İhtiyacı Pandemide Daha da Arttı. 

İnsanın kendisine ve çevresine giderek yabancılaştığı günümüz dünyasında, anlamaya ve dinlemeye hazır insanların bir araya geldiği platform ile ilgili açıklamalarda bulunan Alohalive Kurucusu Orkide Ercüment, uygulama aracılığıyla kullanıcıların her konuda canlı dinleyicilerle eşleşip ortak bir platformda sohbet ederek içini dökerek konuşabildiği, aynı zamanda eğlendiklerini ifade etti.

Ücretsiz olan uygulama sayesinde katılımcıların dertlerini, sorunlarını, günlük hayatta anlatamadıkları sırlarını anlatma ve bir an olsun yüklerinden kurtulma fırsatı sunduklarını söyleyen Orkide Ercüment, İYADER ile yaptıkları iş birliği ile ilgili de toplumsal cinsiyet eşitliği ve insan hakları konusunda farkındalık yaratma amaçladıklarını vurguladı.

Kişiler arası sürdürülebilir iletişim öneminden yola çıkarak hazırlanan Alohalive mobil platformunun özellikle küresel pandemi sırasında büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Orkide Ercüment, uygulamada gizlilik ilkesince yapılan binlerce sohbetin insanların kalabalıklar içindeki yalnızlığının hangi düzeye geldiğinin çarpıcı bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Alohalive Hakkında 

Adını Hawai dilinde selamlaşmaktan (alohadan) alan Alohalive; İnsanların yargısızca eğitimli dinleyiciler tarafından gizlilik çerçevesinde kendilerini ifade edebilmeleri için kurulan mobil sohbet platformudur. Özellikle pandemi sürecinde günümüz insanının iletişim ihtiyacını sağlıklı ve sürdürülebilir kılmak adına her geçen gün kendini yenileyerek etki alanını geliştirmeyi amaçlıyor. 2021’de 100 bini aşkın kişi tarafından indirilen platformun aktif kullanıcısı 30 bin kişi. Platform, 2022’de 500 bin indirilme, 200 bin de aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Backlink
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.