Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kedi Beşiği Resim Sergisi “1 resim 1 gülümseme” 2 Nisan’da sanatseverlerle buluşacak

Kedi Beşiği Resim Sergisi “1 resim 1 gülümseme” 2 Nisan’da sanatseverlerle buluşacak
Ucuz Web Tasarım
29.03.2023
A+
A-

 1 resim 1 gülümseme

İstanbul Yunus Emre Kültür Merkezi Çetin Emeç Sanat Galerisinde 2 Nisan’da depremzede çocuklar yararına karma resim sergisi açılıyor. Serginin tüm geliri deprem bölgesindeki çocuklara bayram kıyafeti, ayakkabı ve sanatsal malzemeler olarak ulaştırılacak.

Serginin küratörü Şüheda Karakuş yegâne amacın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ramazan Bayramı’nın birleşmesiyle çocuklara çifte bayram sevinci yaşatmak olduğunu vurguladı.

Adını bir çocuk oyunundan alan ‘Kedi Beşiği ‘karma resim sergisinde 41 sanatçının katılımıyla 70 çalışma sergilenecek.

Sergide yağlı boya, akrilik, sulu boya, filografi, hat, minyatür ve kaligrafi gibi farklı teknikte birçok çalışma yer alıyor. Sergide Sinan Balta, Elif Ece Erdiker, Niyazi Ünal, Ekim Betül Uçar ve Tülay Sayılgan gibi pek çok isim yer alıyor. Sanatçılar bağışladığı bu eserleri çocuklar yararına normal değerinden çok daha uygun fiyatla satışa sunuyor. Yaşanan felaketlerin ardından bir nebze olsun psikolojik tahribatı hafifletmek adına, çocuklarımızın yüzündeki tebessümü görmek için yola çıkılan sergide tüm sanatçılar ellerinden geldiğince yardımcı olmaya ve üretmeye çalışmaktadır. Küratör Şüheda Karakuş sergiden elde edilen gelir ile deprem bölgesinde bayram boyunca boyama çalışmaları, çocuk oyunları gibi pek çok sosyal faaliyette bulunacaktır.

‘Kedi Beşiği ‘ Resim Sergisi 8 Nisan 2023 tarihine kadar Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

SERGİ AÇILIŞI: 2 NİSAN 2023 SAAT 16.00

Eser : Sinan Balta

Elif Ece Erdiker

Eser : Niyazi Ünal

Eser : Derya Şener Taman

Eser : Zeynep Hakgüder

Eser : Zeynep Çolak

Eser : Tülay Sayılgan

 

 

İletişim: Şüheda Karakuş

0554 1387806

 

Adres: BAKIRKÖY YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ ÇETİN EMEÇ SANAT GALERİSİ

Ataköy 7-8-9-10,Mahallesi Yüzücü Talat Yüzmen Sok. 5A 34158 Bakırköy / İstanbul

Backlink
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.