Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Metin Bolat kimdir?

Metin Bolat kimdir?
Ucuz Web Tasarım
25.01.2023
A+
A-

Metin Bolat Antakya Samandağ, Tomruksuyu’nda dünyaya gelmiştir, İlk ve orta öğrenimimi Antakya da tamamladım . Akdeniz Üniversitesi…

Metin Bolat Antakya Samandağ, Tomruksuyu’nda dünyaya gelmiştir, İlk ve orta öğrenimimi Antakya da tamamladım . Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olup İstanbul’da Göz hastalıkları ihtisası yapmıştır . Metin Bolat müzikle çocukluğumdan beri ilgilenirken bağlama, gitar, flüt, kaval ve akordeon çalmaktadır .Yerel ve Dünya müziğini fırsat buldukça dinledim. Tüm müzik türlerini dinledim. Ülkemiz ve Dünyadaki gerçek sanat ve müzik insanlarını takip ettim. Şiirlerimi ilk defa 2019 da bestelemeye başladım. Hayvanlar single çalışmamı 2019 da dijital müzik platformlarında yayınladım. Daha sonra pandeminin ortaya çıkmasıyla müziğe dahada yoğunlaştım.

The lights at Far Away ve Tüm Engeller Yıkılacak şarkılarından oluşan ikili albümümü 2020 de çıkardım. Ardından Yıllar Ve Sisler Ardından. adlı 7 şarkıdan oluşan başka albümüm dijital müzik servislerinde yayınlandı. 2023 ile birlikte Karetmez Ağlasamda adlı albümü dijital müzik servislerinde yayınladım. Bu albümde İyi Şeylerden Sözet adlı şarkımda olmak üzere 10 tane söz ve müziği bana ait farklı türlerde şarkım yayınlanmıştır. Farklı dillerde birçok şarkı yazdım ve besteledim. Folk, rock, pop ve klasik Türk Sanat Müziği dallarında şarkılar yazıp besteledim. Bu şarkılarımın çoğuna klipler hazırlayıp resmi YouTube kanalımda ve diğer başta Facebook ,Instagram Spotify, Audiomac ,Twitter, Tik tok olmak üzere birçok dijital platformda yayınlıyorum. Gitar ve bağlama ile bazı enstrümantal eserlerimi yayınladım. Yayınlanmamış birçok eserim var.

MESAM üyesiyim. MÜYORBİR ede en kısa sürede üye olacağım. Müzik benim için sanat ve bilim dalı olmasının yanı sıra tüm canlıların, hayvanların ve hatta bitkilerin ortaklaşa anlaştıkları Evrensel bir dildir. Müzik ile dünyanın değiştirebileceğine inanıyorum. Sömürülüp horlanan ve katledilen basta hayvanlar olmak üzere tüm masum varlıkların yaşam ve mutlu olma hakları için mücadele etmek, benim için en önemli ilham ve motivasyon kaynağımdır. Özgürlüğün mutluluğun sevginin ve iyiliğin doyasıya yaşandığı bir dünya özlemiyle müzik yapıyorum.

Backlink
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.