Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nur Mehmet Munar “Türk sineması artık bir devrim yapmalıdır”

Nur Mehmet Munar “Türk sineması artık bir devrim yapmalıdır”
Ucuz Web Tasarım
17.06.2023
A+
A-

Geçtiğimiz yıllarda Türk sineması için ABD’de Ar-Ge çalışmaları yaparak gündem olan Nur Mehmet Munar bu kez de…

Geçtiğimiz yıllarda Türk sineması için ABD’de Ar-Ge çalışmaları yaparak gündem olan Nur Mehmet Munar bu kez de tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

 

Halen ABD’de araştırmalarına devam eden Nur Mehmet Munar ABD’de neredeyse kimsenin Türk sinemasından haberdar olmadığının altını çizerek Merve Dizdar’ın Cannes Film Festivali’nde ödül almasının ABD basınında yeterli yer bulmadığını söyledi.

Munar  “Bakıyoruz Oscar ödüllerine ilk kez 1964 yılında “Susuz Yaz” filmiyle katılmışız. Daha sonrasında birçok defa katılmışız ama ortada hiçbir başarı yok. Hollywood’da görüşme fırsatı bulduğum birçok yapımcı, yönetmen ve sinema salonu sahiplerine Türk sineması hakkındaki görüşlerini sorduğumda neredeyse Türk sineması hakkında hiçbir bilgileri olmadığı yönünde cevaplar almak beni çok üzdü. Bu ayıp sadece Türk sinemasının bir ayıbı değil, ülkemizin de bir ayıbı. Sonuçta baktığınızda ABD’de bir Fransız veya bir İtalyan filmi vizyona giriyor ve başarı yakalayabiliyorken neden bir Türk filmi bu başarıyı yakalamıyor?.” dedi.

Dijital platformlar için yapılan dizilerin gösterildiği ülkelerde ciddi izlenme oranları yakalamasına rağmen dijital platformlar için yapılan filmlerin başarısızlığına da değinen Nur Mehmet Munar “ Bunda en büyük suçlu yapımcılardır. Başrollere bir iki ünlü oyuncu koyalım, filmin konusu çokta önemli değil diye düşünüyor olabilirler. Ama ne düşünüyorlarsa düşünüyor olsunlar ve bunları uyguladıklarında kendileri kısa vadede ciddi rakamlar kazanırken kaybeden aslında Türk sineması oluyor ve maalesef ya bunun farkında değiller veya umurlarında değil. Bunun önüne geçilmeli, her cebinde para olan insan kalkıp iki, üç şöhretle anlaşıp sinema filmi yapmaya kalkmamalı. Kültür Bakanlığı ciddi kriterler getirmeli. Tüm bunları denetleyecek bir mekanizma kurulmalı.” diyerek açıklamasını tamamladı

Backlink
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.