Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Oka Medya kurumsal hayata kısa bir mola

Oka Medya kurumsal hayata kısa bir mola
Ucuz Web Tasarım
17.01.2024
A+
A-

ŞİRKETLER NEDEN ÇALIŞANLARINA TİYATRO DERSLERİ ALDIRIYOR? Evet, son dönemlerde kurumsal şirketler çalışanlarına motivasyon ve sosyal kulüp olarak…

ŞİRKETLER NEDEN ÇALIŞANLARINA TİYATRO DERSLERİ ALDIRIYOR?

Evet, son dönemlerde kurumsal şirketler çalışanlarına motivasyon ve sosyal kulüp olarak tiyatro derslerini tercih ediyor.Tiyatro dersleri, çalışanların iş streslerini azaltmak, çalışanlar arasındaki iletişimi güçlendirmek, özgüvenlerini artırmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek gibi pek çok fayda sağlıyor. Ayrıca, tiyatro dersleri çalışanların sosyalleşmelerine, hobilerini hayata geçirmelerine ve iş dışında iş arkadaşları ile eğlenceli keyifli vakit geçirmelerine olanak tanıyor, Türkiyede de birçok kurumsal şirket çalışanlarına tiyatro kulüpleri ile oyunculuk tiyatro eğitimleri sunuyor.Örneğin, mercedes Benz, Vestel, Finansbank, Vakıfbank, Anadolu Sigorta gibi şirketlerin bünyesinde tiyatro kulüpleri bulunuyor.Büyük şirketlerin bu eğitimleri tercih etme sebepleri, tiyatro derslerinin çalışanlara hem hobi edinmelerini, hem de iş performanslarını artırmalarında katkıda bulunuyor. Ayrıca şirketler, çalışanlarına tiyatro kulüpleri, atölyeleri ve eğitimleri sunarak çalışanlarla ilişkilerini güçlendirmeyi ve aidiyet hissi oluşturmasına katkı sağladığı için tercih ediyor.

BU EĞİTİMLER NE KADAR ETKİLİ OLUYOR

Kurumsal tiyatro eğitimleri, çalışanların motivasyonunu, iletişimini, özgüvenini yaratıcılığını ve stres yönetimi geliştirmek gibi pek çok etkiye sahiptir.Çalışanların motivasyonu ve kuruma bağlılıklarını artırarak Kurumsal Tiyatro Eğitimi ile işini sahiplenen ve uyum içinde çalışan bir ekip olurlar.

Temel Tiyatro ve oyunculuk eğitimi, oyunculara sahne performansı için gerekli olan temel becerileri ekip çalışması kazandırmayı amaçlar. Bu eğitim genellikle şu konuları içerir:

1. Beden Dilinin Kullanımı: Doğru duruş, jestler, mimikler ve genel beden dili kullanımı üzerine odaklanarak sahnedeki varlığı güçlendirme.

2. Ses Kontrolü ve Diksiyon: Oyunculara seslerini etkili bir şekilde kullanmayı ve konuşmalarını anlaşılır bir şekilde ifade etmeyi etkili hitabet öğretme.

 

3. Rol Çalışmaları: Farklı karakterleri canlandırarak duygusal derinlik kazanma, karakter analizi yapma ve roller arası geçiş yapma becerilerini geliştirme.

4. İçsel Çalışmalar ve Duygu İfadesi: Oyuncuların duygusal zenginlik kazanmaları için içsel çalışmalar ve duygularını etkili bir şekilde ifade etme pratiği.

5. Takım Çalışması: Diğer oyuncularla uyum içinde çalışmayı, kriz yönetme sahnedeki etkileşimi güçlendirmeyi ve grup dinamiklerini anlama.

6. Sahne Varlığı: Sahnedeki varlığı güçlendirmek, izleyiciyle bağ kurmak ve performansı daha etkili kılacak tekniklerin öğretilmesi.

Temel tiyatro oyunculuk eğitimi, katılımcılara sahnede rahat hissetme, karakterleri başarılı bir şekilde canlandırma ve izleyici ile bağ kurma becerilerini kazandırmayı amaçlar. Bu eğitim, tiyatro sanatına duyulan ilgiyi artırmanın yanı sıra iletişim, yaratıcılık ve özgüven gibi genel becerileri de geliştirir.

Eğitim veren uzman kadromuz

İrfan Kangı
Osman Kaba
Doğan Şirin

İletişim adresi : okamedya.com

Haber: Raif Akyüz

Instagram: @raifakyuzoffical

Backlink
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.