Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TRT ortak yapımı “Aslan Hürkuş 3: Anka Adası”nın galasına yoğun ilgi

TRT ortak yapımı “Aslan Hürkuş 3: Anka Adası”nın galasına yoğun ilgi
Ucuz Web Tasarım
09.11.2023
A+
A-

TRT Çocuk’un mucit kahramanı Aslan’ın animasyon türündeki üçüncü sinema filmi “ASLAN HÜRKUŞ 3: ANKA ADASI”nın galası İstanbul’da gerçekleşti. İlk iki sinema filmiyle hem küçüklerden hem de büyüklerden tam not alan serinin yeni filminin galasına TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol,  film ekibi ile çok sayıda davetli katıldı.

 

TRT olarak yerli ortak yapım filmlerde, toplam gişe oranlarının yüzde 50’sinden yüksek bir sayıya ulaştıklarını aktaran TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, “Vizyonda devam eden ve yeni filmlerimizle bu oranı yükselteceğiz. Zaten sinemayı gişede ciddi manada domine eden pozisyondayız. Sinemayı çok önemsiyoruz,” ifadelerini kullandı.

 

“Çocuklarımızı Aslan Hürkuş gibi yapımlarla büyütmek istiyoruz”

Varol, Gazze’de İsrail’in saldırılarında 10 binden fazla sivilin katledildiğini de hatırlatarak, şunları kaydetti:

 

“10 binden fazla sivil katledildi ve çoğu maalesef çocuklar. Çocukların yüzünü güldürmek her medeniyete nasip olmuyor. Biz tarihimiz boyunca çocukları hem medeniyeti hem davasını hem ülküsünü yükselten nesiller olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını yeni tamamladık. İnşallah ikinci yüzyılımıza girerken gençlerimizi, çocuklarımızı, Aslan Hürkuş gibi kendi motiflerini, kendi türkülerini, kendi kahramanlarını barındıran yeni yapımlarla büyütmek istiyoruz. Çocukların yüzünü güldürmek istiyoruz. Biz böyle bir medeniyete sahibiz. Sadece Türkiye’de değil aslında bu dünyada da böyle olmak zorunda. Cumhurbaşkanımızın bizlere koyduğu vizyon da bunu gerektiriyor.”

 

Bu yılı, toplamda 17 TRT ortak yapımı sinema filmiyle tamamlayacaklarını belirten Varol, sinema alanında yerelde ve globalde farklı işbirliklerinin de artarak devam edeceğini söyledi.

Varol, Öğretmenler Günü kapsamında “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!”in yanı sıra “Nefes – Yer Eksi İki” ile animasyon türünde “Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu” filmlerinin de seyirciyle yıl sonuna kadar buluşacağını sözlerine ekledi.

 

TRT Çocuk’un uzman psikolog ve çocuk gelişim uzmanlarının katkılarıyla hazırlandı

Okul çağındaki çocuklara havacılığı sevdirmek, onları gelişen milli teknoloji hakkında bilgilendirmek, takım ruhu ve dostluk kazanımlarıyla buluşturmayı hedefleyen film, TRT Çocuk bünyesindeki psikolog ve çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörleri tarafından detaylı bir değerlendirme sürecinden geçti. Yapımcılığını Murat Kaya’nın, yönetmenliğini H. Sinan Güngör, Halil Öztürk ve Semih Turalı’nın üstlendiği filmin müziklerini ise ilk filmde olduğu gibi Ferman Akgül hazırladı.

 

TUSAŞ mühendislerinden teknik danışmanlık desteği

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) teknik danışmanlık desteğiyle hazırlanan TRT ortak yapımı filmde, ilk uçuşunu 2013 yılında gerçekleştiren HÜRKUŞ’un ve ilk uçuşunu 2010 yılında gerçekleştiren insansız hava aracı ANKA’nın yer aldığı sahnelerde, TUSAŞ mühendisleri teknik danışmanlık desteği verdi. Animasyon filmle okul çağındaki çocuklara havacılığı sevdirmek, onları gelişen milli teknoloji hakkında bilgilendirmek, takım ruhu ve dostluk kazanımlarıyla buluşturmak hedefleniyor.

 

Filmin konusu

ANKA, bilimsel çalışmalar yapan Fikret adlı bir bilim insanıyla Ege Bölgesi’ndeki bir adada görevdedir. Yanında teknik işleri halleden, tesiste bir nevi otomasyon kolu olarak kullanılan on beş drone vardır. ANKA ve Fikret’in yürüttüğü çalışmalar adaya bir gök taşının düşmesiyle alt üst olur. Gök taşının yaydığı manyetik alan sayesinde drone’lar canlanır ve tüm drone’lar ANKA’ya karşı cephe alır. Drone’ların lideri Yusufçuk, ANKA dâhil tüm uçan araçları kendi emrine almak ister ve diğerlerine ANKA’yı yakalaması için emir verir. Onlardan kaçarken hasar gören ANKA’nın imdadına Aslan, HÜRKUŞ, Mehmet, Eren ve Zeynep yetişir. Bir grup çocuğun, bir bilim insanı ve iki uçan aracın, drone’ları durdurmak için öncelikle iş birliği yapmayı öğrenmeleri gerekir.

 

Bu yıl vizyona giren TRT ortak yapımı dokuzuncu animasyon film olan “ASLAN HÜRKUŞ 3: ANKA ADASI”, 10 Kasım’dan itibaren tüm Türkiye’de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Backlink
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.